Fugle

5 saker du börjar se på hösten

Det finns förmodligen många som skulle tro att sommaren är den bästa säsongen, men när du frågar vilken årstid är den trevligaste, så är det vanligtvis vinter, som nämns först, följt av hösten. Det är förmodligen den kalla som gör det mysigt, eftersom det är de låga temperaturerna som gör oss klär extra tjockt, rör dig närmare varandra och tänd upp i eldstaden. Det finns också något mysigt om stickade kläder och tjocka, stickade strumpor. Det kan inte bara vara värmen från dem, eftersom vi verkligen har fått tillräckligt med värme under den danska sommaren som vi har haft i år, men å andra sidan en annan aspekt som kan vara svårare att ta ett finger på. För att hjälpa dig att komma i rätt humör har vi hittat fem saker du kan börja se när vi flyttar in i höst.

Det första som håller ögonen på är bladen som blir röda och bruna, varefter de börjar falla av träden och ligga i lager på marken, på grund av deras skörhet krossas de när du går på dem. Du kan också riva dem i stora sjok, vilket i sig inte kan vara det roligaste i världen, men att hoppa runt bland dem är ganska roligt – det är dock ett säkert sätt att sprida löven igen, varefter processen börjar igen.

En annan intressant detalj på hösten är att det är semester under året, när det är billigt att resa på semester utomlands, åtminstone om du vill ha en resa till de heta länderna. Så om du inte har blivit trött på den konstanta värmen under sommaren i år, kan du gå söderut och få en dos mer på en veckas tid.

Hösten har också några av de bästa klädkollektionerna. Klänning och skor, kjol och blus och alla andra saker som sticker ut bättre när det inte finns blommor överallt du ser ut. Alla de finaste kläderna måste göras på hösten, men varför måste vara en affärshemlighet, för i alla fall kunde vi inte räkna ut det.

När vi nu är i ämnet finns det vanligtvis också bra erbjudanden på Fransa kläder, där du kan hitta allt från H&M till Gestuz till betydligt under rimliga priser. Det är förmodligen också en av anledningarna till att så många köper julklappar redan i september.